Referenssit

Monikon koulukeskus

Urakka

LV

Paikkakunta

Espoo

Tilaaja

SRV Rakennus

Valmistuminen

08/2021

Bruttopinta-ala

15 000 brm2

Espooseen valmistui Monikon koulukeskus jossa vanha suojeltu koulurakennus peruskorjattiin ja sen yhteyteen rakennettiin uudisrakennus.

Kolmikerroksisen koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä. Rakennuksen suunnittelu toteutettiin elinkaarimallilla, missä pyritään arkkitehtonisin ratkaisuin, muuntojoustavuudella, hyvällä lämmöneristävyydellä ja tiiveydellä, ilmanvaihdon energiatehokkuudella sekä suunnittelemalla saattamaan kiinteistö helposti huollettavaksi ja ylläpidettäväksi.

Monikkoon toteutettiin uudentyyppinen suomen- ja ruotsinkielisten koulujen ja varhaiskasvatuksen tiloja yhdistävä koulukeskus, joka tarjoaa turvalliset, terveelliset ja toimivat tilat lähes 1300 lapselle. Uuteen koulukeskukseen tuli tilat ruotsinkieliselle alakoululle ja päiväkodille sekä suomenkieliselle päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle. Lisäksi Monikkosta löytyy yhteinen ruoka- ja juhlasali sekä liikuntasali.

Hankkeen kustannusarvio oli 39 milj. €. Hankemuoto on projektinjohtourakka ja Saipu Oy valittiin kohteeseen LV-urakoitsijaksi.