Talotekniikan kokonaispalveluyritys Saipu Oy siirtyy uuteen kehitysvaiheeseen

Saipun omistaja Hartela-yhtiöt Oy keskittyy asunto- ja liiketilarakentamiseen ja myy 66,7 % Saipu Oy:n osakkeista Maarit Hartela -Varkille, Kari Varkille sekä Hanna Hartelalle. Hartela -yhtiöt Oy omistaa jatkossa 33,3 % Saipu Oy:n osakkeista.  Uusi omistuspohja varmistaa Saipu Oy:n jatkokehityksen itsenäisenä talotekniikkayrityksenä.


Ennen tätä päätöstä tutkittiin laajasti myös muita mahdollisia omistusjärjestelyitä Saipun osalta. Nyt toteutuva omistusjärjestely todettiin sekä Saipun että Hartela -konsernin kannalta parhaaksi ratkaisuksi.


Saipu Oy tunnettiin aikaisemmin nimellä Hartela Talotekniikka, johon kuului kolme perinteistä ja tunnettua yritystä, Turun Valo ja Voima Oy, Saipu Oy sekä Sähköpalvelu Timo Kurki Oy.  Nykyinen Saipu Oy muodostui näiden yhtiöiden fuusioitumisen myötä kesäkuussa 2014.


Saipu Oy:n toimintaa on voimakkaasti kehitetty viime aikoina. Saipu Oy:n toimintajärjestelmää ollaan parhaillaan sertifioimassa ISO9001/2015 laatujärjestelmän mukaisesti. Toimintajärjestelmä on laadittu yhtiössä käyttöönotettuun Derigo Oy:n PRO3 -järjestelmään, jossa on käytössä yhtiön johtamisjärjestelmä, projektien ja huollon hallintajärjestelmät sekä laatujohtaminen.


Saipu Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.12.2015 DI Kari Varkki.  Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Pekka Pöykkö siirtyy toisen työnantajan palvelukseen helmikuussa 2016.


Näillä muutoksilla Saipu Oy tavoittelee entistäkin vahvempaa asemaa talotekniikkamarkkinoilla alan yhtenä suurimpana kokonaispalveluyrityksenä omalla toiminta-alueellaan. Saipun toiminta kattaa kaiken talotekniikan – suunnittelun, projektionnin ja ylläpidon sisältäen: lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät, käyttö- ja jätevesijärjestelmät sekä sähkö-, turva-, rakennusautomaatio- ja palosammutusjärjestelmät. Yritys kykenee toteuttamaan hankkeita asiakkailleen, joko pieninä urakoina tai suurina kokonaistoimituksina. Saipu Oy:n toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Lappeenrannassa. Saipu Oy:llä on hyvä työtilanne ja vankka tilauskanta, joka antaa tukevan pohjan liikevaihdon vahvalle kasvulle. Saipu Oy:ssä työskentelee lähes 200 talotekniikan ammattilaista.

Lisätietoja:
Hartela –yhtiöt Oy, toimitusjohtaja Juha Korkiamäki, puh. 050 2238, juha.korkiamaki@hartela.fi
Hartela –yhtiöt Oy, kehitysjohtaja Kari Varkki, puh. 0500 420 253, kari.varkki@hartela.fi
Saipu Oy, toimitusjohtaja Pekka Pöykkö, puh. 050 432 4822, pekka.poykko@saipu.fi

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014