Talotekniikan toimija STT-konserni vahvisti omistuspohjaansa - Saipu omistajaksi

Kasvavan Suomen Talotekniikka -konsernin tulevalle kasvulle on leveämmät hartiat

STT-konserni laajensi omistuspohjaansa siten, että emoyhtiön osakkaiksi tuli talotekniikkatoimija Saipu Oy ja ICT-toiminnassa yrittäjänä ollut Jukka Autere. Kaikki nykyiset osakkaat jatkavat edelleen merkittävinä omistajina konsernissa ja konsernin perustaja Arto Turunen jatkaa toimitusjohtajana ja hallituksessa.


STT-konserni hakee laajentamisen myötä entistä voimakkaampaa kasvua ja uusia asiakkaita hyödyttäviä toimintamalleja, näkemystä digitaalisuuden hyödyntämiseen ja konsernin kasvattamiseen seuraaville portaille.

  •  "Meille tärkeää uusien osakkaiden valinnassa oli samankaltainen arvomaailma, joka perustuu henkilökunnan arvostamiseen sekä asiakas- ja kumppanisuhteiden hyvään hoitamiseen. Uusien osakkaiden pitkä ja menestyksekäs yrittäjätausta pohjautuu mielestämme siten oikeisiin arvoihin. Järjestelyn myötä STT-konsernin toimintaa on mahdollisuus entisestään parantaa ja sitä kautta niin henkilöstölle, asiakkaille ja muillekin kumppaneille voidaan tuottaa enemmän mahdollisuuksia ja hyötyjä”, toteaa toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Arto Turunen.

 

  •   ”STT -konserni on kehittänyt toimintaansa jatkuvasti sekä kasvanut hallitusti ja Saipu haluaa jatkossa olla mukana tukemassa kasvua. Omalla rakennusalan kokemuksellani pyrin vahvistamaan asiakaslähtöisyyttä siten, että jatkossakin STT-konserni olisi asiakkaidensa ensisijainen valinta”, näkee hallituksen puheenjohtaja Kari Varkki.

 

  • ”Olen innolla mukana kehittämässä STT-konsernia seuraaville portaille. Toivon pystyväni tuomaan STT-konserniin asioita, joita ammennan pitkästä yrittäjäurastani. Pidän muodostunutta osakaspohjaa erittäin toimivana ja uskon myös itse saavani tästä uusia näkökulmia jatkoa ajatellen”, hallituksen jäsen Jukka Autere toteaa.


Suomen Talotekniikka -konserni on kotimainen talotekniikan uudis- ja korjausrakentamisen taloteknisiin töihin erikoistunut täyden palvelun konserni. STT-konsernin palvelualueet ovat LVI-, sähkö-, automaatio- ja energiatekniikan aloilla sekä kiinteistöjen teknisten järjestelmien suunnittelussa, rakentamisessa, saneerauksessa ja kunnossapidossa. Konserni työllistää 300 talotekniikan ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2018 noin 50 miljoonaa euroa. Konsernin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Mäntsälässä, Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Pieksämäellä.


Järjestely STT-konserniin toteutettiin yhteistyössä yritysjärjestelyihin erikoistuneen Mergertum Oy:n kanssa.


Lisätietoja:


Lisätietoja asiasta antavat:

  • hallituksen puheenjohtaja Kari Varkki p. 0500 420 253 kari.varkki@saipu.fi
  • toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Arto Turunen p. 0400 659 966 arto.turunen@suomentalotekniikka.fi
  • hallintojohtaja Jani Räsänen, p. 050 324 1101 jani.rasanen@suomentalotekniikka.fi

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014