Referenssit

Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä: ”Suorissa tv-lähetyksissä on erityisen tärkeää, että Logomon talotekniikka toimii.”

Urakka

Sähkö, LVI, Sprinkler, Automaatio

Paikkakunta

Turku

Tilaaja

Koy Turun Köydenpunoja

Valmistuminen

2015

Bruttopinta-ala

24 000 m2

Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä: ”Suorissa tv-lähetyksissä on erityisen tärkeää, että Logomon talotekniikka toimii.”

VR:n vanhassa konepajassa toimiva Kulttuurikeskus Logomo aloitti toimintansa vuonna 2011, kun sen ensimmäinen vaihe valmistui. Samana vuonna Turku toimi Euroopan vuoden kulttuuripääkaupunkina, ja Logomon tiloihin tehtiin erilaisia näyttely- ja salitiloja kulttuuripääkaupunkivuoden tarpeisiin. Logomon toisessa ja kolmannessa vaiheessa kohteeseen rakennettiin moneen käyttötarkoitukseen soveltuvia saleja, neuvottelutiloja sekä ravintola. Neljännessä ja viidennessä vaiheessa Logomoon on rakennettu toimistotilaa monien luovan alan yrittäjien tarpeisiin. Saipu Oy on toiminut Logomon talotekniikan urakoitsijana ja toteuttanut kohteeseen muun muassa vaativat sähkö-, LVI-, sprinkler- ja automaatioasennukset.

Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä sekä tapahtuma- tuotantojohtaja Janne Auvinen ovat olleet tyytyväisiä Saipun kanssa työskentelyyn ja lopulliseen tulokseen.

”Saipulaisten kanssa on ollut helppo yhdessä pohtia, miten saadaan muutokset nopeiksi, käyttö helpoksi ja ennenkaikkea luotettavaksi. Joustavuus ja skaalautuvuus on mietittiin jo suunnitteluvaiheessa siten, että erilaisten käyttäjien tarpeet voidaan täyttää siten, ettei järjestelmiä edes huomaa. ” sanoo Janne Auvinen.

Auvisen mukaan Logomon toiminnalle on äärimmäisen tärkeää, että järjestelmät ovat hyvin muunneltavia, sillä Logomon tarpeet muuttuvat illasta toiseen. Talotekniikan säädettävyys ja muokattavuus on siksi ollut keskeinen lähtökohta niin suunnittelussa kuin järjestelmien ylläpidossakin.

Logomon pääsalissa erikoisuutena on ilmatyynyillä siirrettävä katsomo ja sähköinen akustiikkajärjestelmä. Talon rakenteisiin on sijoitettu noin 300 kaiutinta ja noin 100 mikrofonia. Valaistukseen ja valaistusohjaustekniikkaan on myös kiinnitetty erityistä huomiota. Valaistuksen säätöön on käytetty DMX- ja dalisäätöjärjestelmiä, joita voidaan ohjata myös tarkkaamon valopöydistä.

Akustiikan korkeat vaatimukset toivat haasteita ilmastointitöiden osalta. Tilaratkaisujen muunneltavuus ja visuaalinen ilme on ollut yksi tärkeimmistä lähtökohdista myös ilmastointiratkaisuja tehtäessä niin jäähdytyksen kuin ilmanjaonkin osalta.