yritys

Saipu-STT-konserni

Saipu-STT-konserni on suomalainen perheomisteinen yhtiö, jonka juuret ovat syvällä talotekniikassa. Olemme etenkin vaativien taloteknisten järjestelmien toteuttaja.  Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Mäntsälässä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Lappeenrannassa. 

Talotekniikan moniottelija 70 vuoden kokemuksella

Vuonna 1950 alkunsa saanut konserni on laajentunut vuosien saatossa eri talotekniikan alan yritysauppojen kautta. Vuodesta 2022 alkaen Saipu-STT -konsernia on johdettu yhtenä yrityksenä.

Nykyinen tarjoomamme kattaa koko talotekniikkaurakointiketjun suunnittelusta ylläpitoon. Tutustu palveluihimme tarkemmin tarjooma-sivulla.

Missiomme

Tarjoamme asiakkaillemme kustannustehokkaita taloteknisiä kokonaisratkaisuja. Innovaatiot, terveys ja ympäristöystävällisyys ohjaavat päätöksentekoa.

Visiomme

Tavoitteenamme on olla halutuin kumppani talotekniikkaratkaisujen toteuttajana.

Arvomme

Luotettava

Luotamme avoimuuteen, olemme rehellisiä ja noudatamme korkeaa moraalia. Pidämme lupaukset asiakkaiden ja ympäristön hyväksi.

Vastuullinen

Kannamme vastuun toiminnastamme ja vaikutuksesta yhteiskuntaan. Kestävät talotekniikkaratkaisumme perustuvat asiakkaiden ja ympäristön ymmärtämiseen. Panostamme työturvallisuuteen, terveyteen ja työhyvinvointiin.

Sitoutunut

Arvostamme työntekijöitämme. Luotamme ammattitaitoon, korkeaan laatuun ja hyvään asiakaspalveluun. Keskitymme jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. 

Innovatiivinen

Uskallamme kyseenalaistaa ja ajatella uudella tavalla. Työntekijämme vaikuttavat yrityksen menestymiseen ja urakehitykseensä. Toimimme ratkaisukeskeisesti.

Hallitus

Juha Hetemäki, puheenjohtaja
Hanna Hartela, jäsen
Jaakko Varkki, jäsen
Niina Kaitanen, jäsen
Antti Koskelin, jäsen
Aki Puska, Jäsen

Konsernin avainlukuja

500+

työntekijää

100+

milj. €

vuosiliikevaihto

200+

käynnissä olevaa projektia

1

milj. €

projektien keskikoko

Konsernin historia

Saipu-STT:n historia alkoi yli puoli vuosisataa sitten vuonna 1950, kun Hartela Oy:n putkiurakointiosasto perustettiin. Yhtiön juuret ovat vahvasti Turussa, josta toiminta ja tarjooma on laajentunut uusille paikkakunnille ympäri Suomen ja yhä uusille talotekniikan uudis- ja korjausrakentamisen sektoreille.

Nykymuotoinen konserni on muodostunut vuosien saatossa. Vuonna 2022 Saipu Oy nosti omistusosuutensa Suomen Talotekniikka -konsernista 100 prosenttiin, jonka myötä liiketoimintaa alettiin johtaa yhtenä yrityksenä.  Pitkä historia ja toiminnan vakaus antavat vahvan pohjan tulevaisuuden kehitykselle. 

1950

Hartela Oy:n putkiurakointiosasto perustetaan

1954

Turun Valo ja Voima Oy perustetaan

1967

Saimaan Putkityö Oy (Saipu) perustetaan

1986

Sähköpalvelu Timo Kurki Oy (HT Sähköpalvelu) perustetaan

1998

Turun Valo ja Voima Oy Rakennusyhtiö Hartelan omistukseen

2000

Hartela talotekniikka Oy perustetaan ja Saipu Oy sekä Sähköpalvelu Timo Kurki Oy siirtyvät Rakennusyhtiö Hartelan omistukseen

2011

Suomen Talotekniikka Oy (STT) perustetaan 

2014

Saipu Oy:lle muodostetaan uusi yhtiörakenne yhdistämällä Sähköpalvelu Timo Kurki Oy, Turun Valo ja Voima Oy sekä Saipu Oy

2015

Venäjän toiminnot ajetaan alas 

2015

Otetaan käyttöön ISO9001 standardiin perustuva laatujärjestelmä

2016

Saipu Oy:lle uusi omistuspohja, kun Hartela Oy luopuu omistuksesta ja omistajaksi tulee kaksi Hartelan omistajaperhettä

2019

Saipu ja Suomen Talotekniikka aloittavat yhteistyön

2022

Suomen Talotekniikka Oy siirtyy Saipun omistukseen ja yhtiöt muodostavat konsernin

Töihin meille?

Tarjoamme mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista ja työskennellä mielenkiintoisten hankkeiden parissa. Tule mukaan joukkoon!